1. Nieuwe leads met content marketing

Content marketing draait om het onder de aandacht brengen van relevante content voor de doelgroep, geschreven voor de fase* waarin de doelgroep zich bevindt. Content marketing is uitermate geschikt voor leadgeneratie. Maar de ene lead is de andere niet. Bepaal waar een lead aan moet voldoen en maak op basis daarvan buyer personas. Zo weet je precies voor wie je content moet maken en hengel je de juiste leads binnen. Met een goede content marketing strategie haal je nieuwe leads binnen die je vervolgens door de funnel begeleid. Met de juiste content, op het juiste moment, bij de juiste doelgroep, verander je nieuwe bezoekers in marketing- en sales qualified leads en uiteindelijk in klanten. 

 

Sales- marketingfunnel FNKE

 

2. Stijging aantal websitebezoekers door SEO geoptimaliseerde content

Een goed verhaal wordt niet gelezen tenzij je het op de juiste manier distribueert. Content op zich zorgt niet voor een stijging in het aantal websitebezoekers. SEO geoptimaliseerde content, afgestemd op de behoeftes van de doelgroep zorgt wel voor een toename in het aantal websitebezoekers. Met SEA en doelgroepgerichte social media advertenties verhoog je dit verkeer nog eens. Om een stijging in websitebezoekers te krijgen is doelgroeponderzoek essentieel. Verplaats je in de doelgroep en maak gebruik van handige keyword tools om het zoekgedrag op het onderwerp te analyseren.

Blog onderwerpen answerthepublic

 

3. Een hogere ranking in Google

Google houdt van een SEO geoptimaliseerde website. Zorg jij ervoor dat je website SEO-proof is? Dan beloont Google je met een hogere ranking. De meeste zoektochten beginnen nog steeds bij Google, dus ga aan de slag en check of je website SEO-proof is.

 

Download Whitepaper Content Marketing

 

4. Meer omzet door content marketing

Omzetstijging door content marketing is een doelstelling die op de lange termijn is bewezen. Content marketing draagt bij aan salesdoelstelling van je bedrijf, maar alleen wanneer er een goede samenwerking is tussen marketing- en sales afdelingen. Met content marketing zorg je dat de doelgroep de juiste oplossing krijgt, voor de fase waarin de doelgroep zich bevindt. Met de combinatie van content marketing en marketing automation van HubSpot zorg je ervoor dat de doelgroep door de funnel wordt begeleid.  

 

Attract Convert Close Delight Buyer Persona

 

Zoek uit waar de doelgroep (je potentiële websitebezoeker) naar op zoek is en beantwoord zijn vragen met SEO geoptimaliseerde blogs. Die breng je met e-mails, nieuwsbrieven, SEA en social media post en advertenties onder de aandacht. Je nieuwe bezoekers veranderen in leads en door de inzet van marketing automation biedt je ze nog meer relevante content aan. Je leads veranderen in marketing qualified leads die bereid zijn om hun e-mailadres te geven in ruil voor een content offer (een downloadable checklist of whitepaper). Nu is het aan het salesteam om ze op te volgen met een persoonlijke e-mail. De funnel sluit als de bezoeker een klant van je merk is geworden. Op deze manier kun je de doelstelling ‘omzetstijging door de inzet van content marketing’ meetbaar maken! 

 

5. Hogere betrokkenheid van je doelgroep

Omdat jij nu content schrijft waar de doelgroep écht iets aan heeft, stijgt de betrokkenheid van de doelgroep bij je merk. Ze zien je als betrouwbare bron en dat zorgt voor meer loyaliteit en merkvoorkeur. En als je doelgroep fan wordt van je merk, zullen ze positief over je praten tegen vrienden, kennissen, collega’s en familie. 

 

“Wist je dat 61% van de consumenten meer vertrouwen heeft

 in een merk dat eigen content publiceert?”

 

6. Een beter imago door relevante content

Goede content marketing levert relevante en betrouwbare content op. Breng je regelmatig relevante content onder de aandacht bij je doelgroep, dan weet je doelgroep je steeds sneller te vinden op het moment dat zij op zoek zijn naar een antwoord op hun vraag. Omdat de betrouwbaarheid en relevantie van je merk stijgt, krijg je een beter imago. Dus stop met praten over jezelf en start met het maken van doelgroepgerichte content. 

 

Wil je weten hoe je merk ervoor staat in de media? Met media-monitoring krijg je inzicht in het sentiment van je merk en je concurrenten. 

 

7. Een betere employer branding door leuke content

Mensen willen werken bij toffe merken. Een goed content marketingplan, afgestemd op je doelgroep en je merk is de eerste stap naar relevante content die het goed doet bij je (potentiële) leads. Op de lange termijn verbetert het imago van je merk en zijn je medewerkers trots dat ze onderdeel zijn van het succesverhaal! 

 

Benieuwd hoe content marketing er voor jouw bedrijf uit ziet? 

 

Spar met een content marketing specialist!