Waarom is SEO optimalisatie belangrijk?

Met een SEO geoptimaliseerde website wordt je gevonden door je doelgroep. Door je website SEO te optimaliseren scoor je hoger in de zoekresultaten van zoekmachines als Google. Wist je dat de eerste vijf zoekresultaten in Google 68% van de kliks ontvangen? Slechts 6% bekijkt de tweede of derde pagina in Google. Met een SEO-proof website vindt de doelgroep jou, in plaats van andersom. Dat past perfect in het straatje van Inbound PR en marketing, waar het draait om pull in plaats van push. 

 

SEO FNKE

 

Wat is website autoriteit?

Autoriteit draait om het aantal externe (en interne) links naar jouw website. Een website die veel relevante links ontvangt heeft veel autoriteit. Dit bepaalt voor ongeveer 65% je SEO-succes en dus de vindbaarheid op zoekmachines als Google. Geen ondergeschoven kindje dus. 

 

Stimuleer linkbuilding en optimaliseer je SEO

Een van de belangrijkste aspecten om de autoriteit te verhogen is het stimuleren van linkbuilding. Met linkbuilding linken websites naar jouw pagina en link jij naar paginas op je eigen website. De verwijzingen van andere websites naar jouw website noem je backlinks. 

 

Maar, de ene backlink is de andere niet. Hoe meer autoriteit de website heeft die naar jou linkt, hoe beter dit is voor je eigen autoriteit. Zie het als naast een celebrity op de catwalk lopen. Jij bent ineens een stuk interessanter en je aanzien stijgt. 

 

Zo verbeter je de autoriteit van je website

Omdat ik je graag op weg help met het verbeteren van je SEO, geef ik je een aantal tips om de autoriteit van je website te verhogen. Wil je meer weten over het optimaliseren van de content en techniek van je site, zodat je hoger scoort in zoekmachines als Google? Lees dan verder op ons blog. 

 

  1. Zorg ervoor dat verschillende sites naar jouw pagina linken, in plaats van iedere keer dezelfde website. Deze backlinks verkrijg je bijvoorbeeld door gastblogs te schrijven, persberichten te versturen (die vervolgens worden geplaatst op nieuwspagina’s), je aan te melden op startpagina’s of door afspraken te maken met andere websites om backlinks uit te wisselen (like for like style).
  2. Plaats links onder de juiste zoekterm. Bijvoorbeeld: ‘Lees hier meer over content marketing’. De zoekterm is ‘content marketing’, dus plaats je de link onder het woord waar je op gevonden wil worden. Plaats je de link onder het woord ‘hier’ dan kan Google hier niks mee, omdat ‘hier’ niks te maken heeft met de zoekterm.
  3. Plaats interne links op je webpagina’s. Dit zijn links die van een eigen pagina verwijzen naar een andere pagina op je site. Let met interne links op dat ze niet openen in een nieuw venster, behalve downloadables zoals PDF’s. Link je naar een externe pagina, dan moet deze pagina wel worden geopend in een nieuw venster, omdat de bezoeker anders van jouw website weg is. Dat heeft weer negatieve gevolgen voor het uitstappercentage.
  4. Maak een SEO-proof URL. Dit doe je onder andere door geen de/het/een in de URL-structuur te gebruiken en het zoekwoord waar je op gevonden wil worden te verwerken in de URL. Pas je een URL aan, zorg dan altijd voor een redirect. Alle waarde die je van te voren hebt opgebouwd (SEO positie en indexering op Google) is weg als je niet redirect. 

 

Hoe check je de autoriteit van je website? 

Er zijn tools die de SEO van je website analyseren. Wil je weten hoe de linkstructuur van je website eruit ziet en hoe je jouw autoriteit verder kunt verbeteren? Check dan Screaming Frog.