De opmars van virtual reality

De kracht van virtual reality zit hem in de levensechte ervaring die het gebruikers biedt. De Universiteit van Utrecht toonde eerder aan dat de beweging die een gebruiker virtueel ervaart door de hersenen als ‘echt’ wordt geregistreerd. Een schietspel met zombies (we did this, absolute aanrader!) of een proefrit in een nieuwe auto lijkt ineens werkelijkheid.

Volgens onze vriend Mark Zuckerberg is virtual- en augmented reality de toekomst van het internet, omdat:

  • De techniek steeds beter én betaalbaarder wordt. Nu de kwaliteit verbeterd is, gaat de voorkeur uit naar beeld in plaats van tekst. Een leuke of ontroerende foto op Facebook krijgt veel meer likes dan de gemiddelde tekst. Volgens Zuckerberg zal het belang van beeld de komende jaren alleen maar groter worden.
  • We steeds meer willen en niet tevreden genoeg zijn met de realiteit. Volgens Zuckerberg gaat VR onze realiteit als het ware beter maken. Zoals hij zegt: “If you can’t think of any way that your reality can’t be better, then you’re not thinking hard enough”.
  • Het ons mogelijkheden biedt die er in de realiteit niet zijn, terwijl we daar wel behoefte aan hebben. Met VR kunnen we op de koffie bij je broer die aan de andere kant van de wereld woont.

VR marketing

Als we kijken naar de toepassing van VR op het gebied van marketing wordt het voor ons pas echt interessant. Het biedt namelijk een oplossing voor het gebrek aan betrokkenheid, interactiviteit en bewustwording van de doelgroep. Met het gebruik van een VR-headset waant je doelgroep zich in een andere wereld. De afleidingen van buitenaf zijn weg, dus is er alle aandacht voor jouw boodschap.

Dit zijn de 4 gaafste toepassingen van VR marketing:

1. Old Irish 

Het Ierse biermerk ‘Old Irish’ laat de kracht van VR marketing zien. Met een PR-stunt neemt het merk je mee in de wereld van Old Irish. Zet je geluid aan voor de grappige tone-of-voice. 


2. TOMS Shoes

Dit is zonder twijfel een van de mooiste VR marketing voorbeelden. TOMS shoes geeft bij ieder verkocht paar schoenen een paar schoenen aan een kind uit een arm gezin. Met deze virtual reality tour laat het merk de impact van de aankoop van een paar schoenen zien.  

 

3. Oreo's

Oreo’s: bij FNKE zijn we er dol op. Het merk zet VR marketing in om je mee te nemen in de wereld van het beroemde koekje. Er lopen nog net geen Oempa Loempa’s rond ;) 


4. Coca Cola
Om meer mensen naar het Coca-Cola huis te trekken bedacht het frisdrankmerk een virtual reality experience voor haar doelgroep. Gegarandeerd leuke beelden voor een aftermovie.

Gaaf toch! Ken jij nog andere vette cases? Deel ze met me!