Op dit moment kun je alleen adverteren in de Verenigde Staten, Canada, Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland en Australië. De advertenties komen te staan in de feed van Instagrammers, waarbij je gebruik maakt van dezelfde advertentie-categorieën in Facebook. Ook vanuit de Power Editor is het mogelijk om Instagram-campagnes te starten. De doelen waarmee je kunt adverteren zijn clicks naar website of App Installs. Ideaal dus als je meer informatie over mooie producten wil verstrekken of als je een App hebt waarvan je het gebruik wilt vergroten.

De Instagram advertentie verschijnt in de Instagram-feed tussen de beelden die zijn gedeeld door de personen en bedrijven die ze volgen. In de rechterbovenhoek zal er een 'gesponsord' icoon zichtbaar zijn. Aan de onderkant rechts staat de call-to-action knop. Wanneer de doelgroep hierop klikt gaan ze direct naar de opgegeven website.  Direct onder de afbeelding staat de (korte) tekst die je kunt opgeven om mensen te enthousiasmeren over je producten. Let erop dat afbeeldingen voor adverteren op Instagram altijd vierkant moeten zijn (1200 x 1200 pixels). Op de website van Facebook vind je meer tips over aantrekkelijk beeldgebruik.

Nog niet alle accounts zijn geschikt om mee te adverteren op Instagram, Facebook rolt deze mogelijkheid langzaam uit. Zodra we de eerste advertentieresultaten en campagne-voorbeelden kunnen laten zien, zullen we je zeker informeren!

11414352_742077689234805_204200375_n