Miljoenen, misschien wel miljarden, mensen komen nu voor het eerst online, vaak op een mobiele telefoon. Maar een groot gedeelte van de apps, sites en andere toepassingen worden gebouwd in het Westen. Hoewel de nieuwe gebruikers vaak wel beschikken over een prima smartphone, is het netwerk in hun omgeving simpelweg nog niet goed genoeg om deze zware, 4G apps goed te kunnen draaien.

2G Tuesday is briljant

Iets wat jij je in je comfortabele Facebookkantoor met pingpongtafel en Guitar Hero waarschijnlijk niet goed kan voorstellen. Daarom is 2G Tuesday zo briljant, de medewerkers van Facebook voelen zo op een eenvoudige manier hoe de gebruiker op het platteland van India hun platform gebruikt. Simpelweg door het internet in Palo Alto op dinsdag wat af te knijpen.

Als PR-bureau werkt FNKE graag voor merken met producten die wij zelf ook gebruiken of zouden kunnen gebruiken. Waarom? Dat zijn producten die wij begrijpen, waar wij enthousiast van worden en waarvan wij het verhaal dus beter kunnen vertellen. Het verplaatsen in onze klanten en de consument gaat bij FNKE dus vanzelf, maar soms kan een prikkel van buiten ook verhelderend werken. Dat brengt je op andere ideeën en inzichten.

Ik hoop trouwens niet dat daarvoor ons internet ooit vertraagd hoeft te worden. Dan wordt het voor mij Thuiswerk Tuesday, want traag internet kan ik echt niet tegen.

Lees het hele artikel over 2G Tuesday op Business Insider UK.